Nekretnine u Srbiji: ovo su najskuplje, milionske vile u Beogradu

Nekretnine u Srbiji: ovo su najskuplje, milionske vile u Beogradu

Najskuplje nekretnine u Beogradu nalaze se na Dedinju, Senjaku, na Savskom vencu i Vračaru. A cene… ? Pa, nema jeftinije od pola miliona evra…

U glavnom gradu Srbije ima privatnih stambenih nekretnina čije cene mogu da se mere i sa onima u Parizu, Londonu ili pak Njujorku, piše Kurir. 

U ovom trenutku, licencirane agencije i agenti za prodaju nekretnina nude čak na desetine luksuznih objekata među kojima su „najjeftinije“ one od pola miliona evra, dok najskuplje prevazilaze i neverovatnih četiri miliona evra.

Glavne lokacije za ovu vrstu nekretnina su, naravno, Dedinje i Senjak, odnosno objekti na Savskom vencu, ali im konkurišu i nekretnine na Vračaru.

Neke od prelepih vila koje traže kupce napravljene su pre Drugog svetskog rata, dok je ona najskuplja, prema našoj pretrazi, ipak novogradnja na Dedinju sa svim prednostima koje savremeni materijali i tehnologija pružaju.

Imajući u vidu da je prosečna plata u Srbiji 364 evra, prosečnom građaninu Srbije za najskuplju vilu na Dedinju trebalo bi 11.263 prosečne plate, odnosno 938 godina rada i života.

DEDINJE 4.100.000 €

Nova moderna kuća od čak 1.200 kvadrata, sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, ima četiri spavaće sobe, pet kupatila, centralni sistem hlađenja i grejanja po sistemu pametne kuće. Takođe ima garaže za četiri automobila, malu nezavisnu kuća u dvorištu sa dve spavaće sobe i kupatilom za vozača ili obezbeđenje.

DEDINJE 3.700.000 €

U pitanju su dve spojene kuće od 440 i 330 m2 na 3,2 ara placa. Prva kuća od 440 kvadrata ima četiri spavaće sobe, četiri kupatila, toalet, radnu sobu, centralno nezavisno grejanje, klimu, kamin, parking za dva automobila, a druga kuća od 330 kvadrata ima četiri spavaće sobe, dva kupatila, nezavisno centralno grejanje, klimu…

KRUNSKA 3.250.000 €

Velelepna starinska vila površine je 650 kvadrata. Ima dva sprata, a potiče iz davne 1903. godine, ali je u potpunosti renovirana 2012. godine. Poseduje i svoju garažu.

BANJIČKI VENAC 3.000.000 €

Raskošna rezidencija kod Zvezdinog stadiona od čak 1.250 kvadrata, sa još jednom „manjom“ kućom od 750 kvadrata i 21 arom placa. Poseduje i otvoreni bazen. Ipak, vila još nije dovršena, ali je nakon konverzije prešla u privatnu svojinu.

UŽIČKA 2.600.000 €

Ogromna vila ima više od 950 kvadrata u koje spadaju i brojne terase. Nalazi se u jednoj od najprestižnijih ulica u Beogradu. Plac na kom se nalazi ima 10 ari. Unutrašnjost vile je u sivoj fazi, zbog čega će njena vrednost biti daleko veća kada bude završena. U centralnom delu vile predviđeno je i mesto za lift.

KNEZA MILOŠA 2.000.000 €

Bajlonijeva predratna vila, nažalost zapuštena godinama, na jednoj je od najboljih lokacija u gradu. Veličina objekta je 780 kvadrata, a nalazi se na 1,6 ari placa. Ona čak ima i mogućnost dogradnje u skladu sa urbanističkim uslovima lokacije.

Leave a Comment