Sremska Mitrovica u top-10 gradova budućnosti

Sremska Mitrovica u top-10 gradova budućnosti

Treću godinu zaredom Sremska Mitrovica se nalazi među dobitnicima prestižnog priznanja engleskog časopisa FDI .

Reč je o najpoznatijoj svetskoj publikaciji specijalizovanoj za promociju stranih direktnih investicija (eng. Foreign direct investment) koja pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

Sremska Mitrovica je uvrštena među top-deset mikrogradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. To što je grad svrstan baš u ovu kategoriju kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje.

“Pred nama je veliki izazov. Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima traže viši nivo obučenosti radnika i na nama je da im tu radnu snagu obezbedimo u našem gradu. Ulaganja u obrazovanje i veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, jesu naš sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora”, kaže gradonalnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

On dodaje da je ova nagrada dokaz da je Sremska Mitrovica na dobrom putu i da je potvrda dosadašnjeg rada i ulaganja u infrastrukturu, napredovanja administracije, odnosa prema investitorima kao i spremnosti ka novim ulaganjima.

Dodela nagrada je 15.03.2016. godine u Kanu na restižnom Međunarodnom sajmu nekretnina, na kome se razgovara i o grinfild investicijama, a na kojem učestvuju i predstavnici našeg grada.

Izvor: b92

Leave a Comment