ŠTA SVE MOŽETE NAPRAVITI OD PALETA?

ŠTA SVE MOŽETE NAPRAVITI OD PALETA?

Drvene palete same po sebi nisu posebno atraktivne, ali uz malo truda možete ih preoblikovati u lep komad nameštaja i to bez većih finansijskih ulaganja…

Od stočića i polica za knjige, do žardinjera i baštenskih ležaljki, za nameštaj od paleta naći će se mesta u svakom kutku doma. 

Klub stočić

Dve palete ekserima pričvrstite jednu na drugu, na donji deo stavite točkiće i vaš klub stočić je spreman. Obojite ih u svoju omiljenu boju ili ih ostavite u izvornom obliku ukoliko preferirate rustični stil uređenja.

Krevet

Zbog čvrstoće i postojanosti, palete mogu poslužiti i kao osnova za krevet. Potreban vam je još dobar madrac koji će osigurati udobno spavanje i miran san.

Ugaona garnitura

Ukoliko palete naslažete jednu na drugu, učvrstite ekserima, a na vrh stavite sunđer odgovarajućih dimenzija, dobićete uagonu garnituru.

Radni sto

Bilo da je izrađen od drveta ili ojačane plastike, s ugrađenim policama ili bez njih, radni sto je važan komad nameštaja u modernom domu. Simpatičan rusitčni sto na kojem možete obavljati svoje poslove, možete napraviti i sami. Paletu pričvrstite na visoke nogare, a kako biste dobili čvrstu površinu, praznine popunite letvama sa druge palete.

Police

Paleta postavljena na zid kuhinje poslužiće kao odlično mesto za odlaganje teglica sa začinima i drugih kuhinjskih potrepština. U dnevnom boravku u polici od paleta naći će se mesta za knjige i ukrasne figurice.

Osim u enterijeru, palete se mogu iskoristiti za razne predmete i bašti ili na terasi. Od originalnih posudica za cveće do baštenskih ležaljki na kojima možete uživati u toplim zracima sunca, palete će svakom domu pružiti dozu originalnosti.

U galeriji saznajte koje još elemente možete napraviti od ove drvene konstrukcije.

Izvor: MojEnterijer

Leave a Comment